PRIMA EVADARE 2016
Bucureşti, 15.05.2016 08.05.2016

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross-country care îşi propune să deschidă sezonul maratoanelor MTB într-o versiune uşoară, fără diferenţe de nivel. De câţiva ani a devenit maratonul de ciclism cu cel mai mare număr de participanţi si cel mai bine organizat din estul Europei.
Concursul se desfăşoară între Bucureşti şi Snagov prin păduri şi drumuri de ţară pe o distanţă de 55 de km. An de an este maratonul cu cel mai mare număr de participanţi depăşindu-şi propriul record la fiecare nouă ediţie. Anul trecut s-au inscris 2927 de participanti intre 5 si 73 de ani din 29 de tari. In anul 2011 chiar in conditii de ploaie si noroi au participat 1300 de concurenti fiind o editie de neuitat.
Prima Evadare a primit premiul pentru cel mai bine organizat eveniment ce promoveaza miscarea in cadrul galelor „Ce se intampla doctore”.
Maratonul este accesibil aproape pentru oricine, dar se recomandă antrenament înainte – cel puțin 3 ieşiri mai lungi pe teren accidentat (drumuri forestiere, poteci…). De asemenea, se recomandă o mai mare grijă în hidratare, alimentaţie şi echiparea minimă pentru orice ciclist.
Traseul este marcat pe toată distanţa, are 3 zone de alimentare, 12 puncte de control, o zonă de start şi alta de finish, este asistat de poliţie şi salvare, patrulat de oficialii competiţiei, echipe de fotografi şi cameramani.
Traseul este curăţat şi remarcat tot timpul anului ca să poată fi folosit pentru antrenament şi excursii.
Nu în ultimul rând evenimentul are şi o componentă eco. Împreună cu primăriile şi voluntarii se curată pe cât posibil deşeurile din pădurile parcurse.
Concursul este organizat de Clubul NoMad Multisport.
Prin organizarea acestui eveniment se mai doreşte:
– Incurajarea unui mod de viaţă sănătos prin practicarea sportului în aer liber, fiind o competiţie care aduce la un loc amatori şi profesionişti în diferite categorii.
– Informarea/Educarea primara a noilor veniţi în acest sport prin prezentarea elementelor de baza (comunicarea în timpul cursei, orientarea, echiparea şi alimentarea)
– Promovarea traseelor şi pădurilor din nordul Bucureştiului într-un mod mai activ decât cel al grătarelor;
– Aducerea de elemente noi in fiecare an in ceea ce priveste organizarea.
– Curăţarea de deşeuri a zonelor afectate
– Promovarea competiţiei în general şi a celorlalte maratoane MTB din ţară
– Un Bucureşti mai curat şi mai liber prin folosirea bicicletei;Mai multe detalii pe pagina evenimentului - www.primaevadare.ro.